Maak een (h)eerlijke maaltijd met biologische ingrediënten.


Steeds meer mensen bakken hun brood met de broodbakmachine. Niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. De Emmamolen biedt u alle ingrediënten voor smakelijk en versgebakken brood. 
In Bakhuis Emma verkopen we ook kant- en klare bakmixen.

Onderstaand treft u een recept voor brood en enkele tips bij het bakken van brood met de broodmachine. Wilt u zelf een recept toevoegen? Klik dan hier.









Brood (met de broodbakmachine)
300 ml water (lauw)
2 theelepels zout
3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
2 theelepels suiker of honing

Vervolgens toevoegen (in deze volgorde):
500 gram meel
5 gram droge gist bovenop het meel strooien
Kies voor volkorenmeel, tarwebloem, speltmeel, meergranenmeel of een combinatie daarvan. Zo geeft u uw brood een geheel eigen tintje.

Tips bij het brood bakken met de broodmachine:
- U kunt het beste olie (zonnebloem- of olijfolie) gebruiken in plaats van boter.
- Zet tijdens het eerste kneedproces het deksel van de machine open om te kijken of de verhouding meel-water goed is. Zorg ervoor dat u lauw water gebruikt. Is het deeg te nat, volg dan wat meel toe. Is het te droog, voeg dan water water toe.
- Om het gistingsproces te stimuleren strooit u de gist boven op het meel, met daarop een beetje poedersuiker.
- U kunt het best net iets meer zout gebruiken dan aangegeven staat in het recept.